fbpx

Γιορτινό Πανόραμα κοσμοπολίτικης Ελβετίας

6 ημέρες

από € 925

Photo Gallery

Προορισμός: Ελβετία - Ιταλία

Τιμή: Από € 925

Διάρκεια: 6 ημέρες

Περίοδος: Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, Χειμώνας, Δεκέμβριος

Γιορτινό Πανόραμα κοσμοπολίτικης Ελβετίας

Αλπικό Τρένο – Λιχτενστάιν 

6ήμερη εκδρομή 

Αναχωρήσεις

21/12 & 28/12/2024

1η Ημέρα: Αθήνα – Μιλάνο – Γενεύη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο.  Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Γενεύη. Άφιξη στην Γενεύη, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης για την πρώτη μας γνωριμία. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Γενεύη – Λωζάνη – Μοντρέ – Γκρυγίερ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της κοσμοπολίτισσάς Γενεύης. Η Γενεύη, μια πόλη κομψή και γεμάτη ιστορία, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Ελβετίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Λεμάν (Λίμνης Γενεύης) και περιβάλλεται από τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων και τα Όρη του Γιούρα, προσφέροντας ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που συνδυάζεται αρμονικά με την αστική της ομορφιά. Είναι γνωστή παγκοσμίως ως η πόλη της ειρήνης και της διπλωματίας, και κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα δούμε το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τον Ναό του Άγιου Πέτρου, το Πανεπιστήμιο, τον γνωστό πίδακα των 140 μέτρων, το άνθινο ρόλοι κ.α. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Λωζάνη η οποία βρίσκεται κοντά στην Γενεύη και πάνω στην λίμνη Λεμάν. Στην παλιά πόλη της  Λωζάνης την Σιτέ (Cité) που έχει στενούς δρόμους και κτίρια σε διαφορετικά επίπεδα, δημιουργήθηκε ένα πολύπλοκο οικοσύστημα γεφυρών και υπερυψωμένων δρόμων. Θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, την Πλατεία Ντε λα Ριπόν με το Μέγαρο Ρουμίν, τον Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ, τη συνοικία Ουσύ πάνω στη λίμνη Λεμάν, το Ολυμπιακό Μουσείο και το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Μπο Ριβάζ. Στην συνέχεια και δίπλα στην Λωζάνη βρίσκεται το Ελβετικό θέρετρο του Μοντρέ το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία του 20ού αιώνα, καθώς εκεί υπεγράφη η διεθνής συνθήκη για τη ρύθμιση του διάπλου (όπως μετονομάστηκε το δικαίωμα της αβλαβούς διελεύσεως των πλοίων στα στενά των Δαρδανελίων) από τη Μεσόγειο στον Εύξεινο Πόντο. Το σημαντικότερο αξιοθέατό του Μοντρέ θεωρείται ο πύργος του Σιγιόν, που είναι χτισμένος σε ένα βραχονήσι μέσα στη λίμνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Γκρυγιέρ το οποίο έχει σπίτια του 15ου και του 17ου αιώνα, ενώ από πάνω του δεσπόζει το Σατό ντε Γκρυγιέρ. το κάστρο αυτό χτίστηκε τον 11ο αιώνα και μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνα κατοικούσαν εδώ οι κομήτες του Γκρυγιέρ. Επιστροφή στην Γενεύη και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο κέντρο της πόλης που έχει το άρωμα Χριστουγέννων, μιας και τόσο οι στολισμένες βιτρίνες των ακριβών καταστημάτων όσο και τα κάθε λογής λαμπιόνια στους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες δημιουργούν μία εορταστική ατμόσφαιρα προς τέρψιν τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πόλης . Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Γενεύη – Βέρνη – Ιντερλάνκεν – Λουκέρνη – Ζυρίχη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βέρνη η οποία είναι η πρωτεύουσα ης Ελβετίας αλλά και η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Διατρέχεται από τον ποταμό Άαρ, παραπόταμο του Ρήνου και είναι μια μικρή πόλη που συνδυάζει το χθες και το σήμερα, με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 660.000 μόνιμους κατοίκους. Στην Βέρνη βρίσκεται το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο το οποίο και θα δούμε κατά την περιήγηση μας στην παλιά πόλη όπως τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου. Στη συνέχεια συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν, την πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τούν και Μπριένζ με την γνωστή λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Λουκέρνη την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη η οποία διατηρεί τη λάμψη και τη γοητεία μίας μακρινής εποχής συνδυασμένα με όλες τις μοντέρνες παροχές που περιμένει να συναντήσει ένας επισκέπτης στην υπερσύγχρονη Ελβετία. Κατά την περιήγηση μας θα  επισκεφθούμε την εντυπωσιακή παλιά πόλη με τις πολύ όμορφες χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Το κορυφαίο αξιοθέατο είναι η μεσαιωνική ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Καπελμπρούκε η οποία έχει ζωγραφιές που κοσμούν το εσωτερικό της, οι οποίες είναι φιλοτεχνημένες από τον εικαστικό Hans Heinrich Wägmann και αναπαριστούν γεγονότα από την ιστορία της Λουκέρνης μέσα στους αιώνες. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ζυρίχη – Καταρράκτες Ρήνου – Λιχτενστάιν 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινούμε την περιήγηση στηΖυρίχη. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και αποτελεί σημαντικό διεθνές οικονομικό κέντρο. Κυριαρχεί ο τομέας των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Δύο από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες, η UBS και η Credit Suisse οι οποίες έχουν την έδρα τους στην πόλη και συγκεκριμένα στην πλατεία Parade-Platz. Πολλές άλλες καινοτόμες τράπεζες, όπως η Εναλλακτική Τράπεζα Ελβετίας AG, έχουν την έδρα τους ή παραρτήματα στη Ζυρίχη. Η πόλη ήταν γνωστή κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ως Turicum, αναπτύχθηκε τον μεσαίωνα και το 1351 έγινε το πέμπτο μέλος στην ελβετική συνομοσπονδία (που εκείνη την περίοδο ήταν μια συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών). Στην πόλη αυτή ιδρύθηκε το 1916 το περίφημο Cabaret Voltaire, όπου γεννήθηκε το καλλιτεχνικό κίνημα του Ντανταϊσμού. Θα δούμε στην περιήγηση μας την πολύ γνωστή κεντρική και φημισμένη οδό Μπανχοφστράσσε με τα μοντέρνα καταστήματα, τον καθεδρικό ναό, το ναό Φραουμίνστερ με τα βιτρό του Σαγκάλ, την πλατεία Μυνστερχόφεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη (με διάμετρο 8,7 μ.). Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το καντόνι του Σαφχάουσεν στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να απολαύσουμε την μοναδική θέα των καταρρακτών του ποταμού Ρήνου. Είναι ένα πραγματικά μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βαντούζ πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν το οποίο είναι από τα μικρότερα κράτη στην Ευρώπη. Το Λιχτενστάιν είναι ίσως από τα μοναδικά κράτη στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμιο και σιδηροδρομικό σταθμό, δεν έχουν επίσης δική τους γλώσσα καθώς χρησιμοποιούν την γερμανική, ενώ σαν νόμισμα χρησιμοποιούν επίσης το Ελβετικό φράγκο. Το απόγευμα επιστροφή στην Ζυρίχη. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ζυρίχη – Κούρ – Αλπικό τρένο – Σαίντ Μόριτζ – Μιλάνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κούρ όπου και θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τρένο με κατεύθυνση το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο του Σαίντ Μόριτς. Η εμπειρία και η ομορφιά της διαδρομής είναι μοναδική. Το Σαίντ Μόριτς είναι γνωστό για τις υπέροχες πίστες του, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τη γραφική του ομορφιά, καθώς και για τα πανάκριβα σαλέ και ξενοδοχεία. Έχει φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις σκι και είναι δημοφιλές μεταξύ των επισκεπτών που αναζητούν χαλάρωση, περιπέτεια και πολυτέλεια καθώς συγκεντρώνεται κάθε χειμώνα όλο το διάσημο Jet-set. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την κοσμοπολίτικη αύρα του Σαιντ Μόριτς αλλά και για να δοκιμάσουμε τοπικά εδέσματα. Αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Μιλάνο – Αθήνα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πρωτεύουσα της μόδας το Μιλάνο. Θα δούμε το οχυρό της πόλης το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην γέννηση του Χριστού και έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης, υπέροχο μνημείο ύστερο-γοτθικού ρυθμού και το άγαλμα της Μadonina να προστατεύει την πόλη από ύψος 102μ. Θα επισκεφθούμε την κλειστή στοά των «4ων Ηπείρων», τη γνωστή «Galleria», ένα πρωτοποριακό για την εποχή του έργο που στεγάζει υπέροχα παλαιά καφενεία και μαγαζιά και αποτελεί το αγαπημένο σημείο συνάντησης των Μιλανέζων. Διασχίζοντας την στοά, θα καταλήξουμε στην περίφημη «Piazza della Scala» διακοσμημένη με το άγαλμα του Νταβίντσι καθώς και το διάσημο ομώνυμο θέατρο. Το θέατρο «Scala», το μεγαλύτερο της Ιταλίας, χτίστηκε στα ερείπια  του Ναού Santa Maria de la Scala, απ’ όπου και το όνομά του. Η πρόσβαση σε μια άποψη του χώρου του θεάτρου γίνεται μόνο μέσα από το Μουσείο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει συλλεκτικά κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα όλων των διάσημων καλλιτεχνών που πέρασαν από εκεί, από τον Βέρντι μέχρι και την Κάλλας. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Νύχτες Κατ’ άτομο σε δίκλινο Κατ’ άτομο σε μονόκλινο Παιδικό ως 12 ετών
Σε επιλεγμένα  4* ξενοδοχεία 5 € 925 € 1175 € 875

 

 

 

 

                        Ενδεικτικές πτήσεις με Sky Express

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΠΤΗΣΗ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗ ΩΡΕΣ
GQ830 13:55-15:30 GQ831 16:25-19:50
  • Οι παραπάνω ώρες είναι τοπικές για κάθε χώρα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα με την Sky Express.
  • Παραδοτέα βαλίτσα μέχρι 20 κιλών + χειραποσκευή μέχρι 8 κιλών + 1 προσωπικό αντικείμενο.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Δώρο η εκδρομή στο Σαίντ Μόριτζ με το Αλπικό τρένο
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Αρχηγός της εκδρομής ο Θοδωρής Φαρρής .
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων , check Points και δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων   € 260.00.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις προγράμματος:

  • Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος και είναι ενδεικτική και δύναται να διαμορφωθεί ανάλογα με τυχόν καθυστερήσεις πτήσεων, και τυχόν απεργιών ή ανωτέρα βίας.
  • Αναχωρήσεις από όλη την Ελλάδα. Πτήσεις εσωτερικού με την ανάλογη επιβάρυνση.
  • Το οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής δίνεται πέντε ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση με το ενημερωτικό σημείωμα.

Τι θα δούμε

  • Μιλάνο
  • Το κάστρο των Σφόρτσα
  • Piazza della Scala
  • Γενεύη
  • Το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών
  • Διεθνή Ερυθρό Σταυρό
  • Μοντρέ
  • Λωζάνη
  • Γκρυγίερ
  • Βέρνη
  • Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο
  • Πύργος των Ρολογιών
  • Ιντερλάνκεν
  • Λουκέρνη
  • Σκεπαστή γέφυρα Καπελμπρούκε
  • Ζυρίχη
  • Καταρράκτες Ρήνου
  • Λιχτενστάιν
  • Βαντούζ
  • Κούρ
  • Αλπικό Τρένο
  • Σαιντ Μόριτζ

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Φόρμα Κράτησης

Προχωρήστε στην online κράτηση του ταξιδιού που επιθυμείτε καταθέτοντας προκαταβολή 300€ ανά άτομο και συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Σημειώστε πως η κατάθεση και η φόρμα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 24 ωρών. Στην ενότητα «μήνυμα», παρακαλούμε αναφέρετε την ημέρα αναχώρησης και τα ονόματα των ταξιδιωτών με λατινικά γράμματα, όπως εμφανίζονται στα διαβατήριά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109219400 ή μέσω email στο info@cosmoplan.gr.

ALPHA BANK

Λογαριασμός: 120-00-2002-033252
IBAN: GR50 0140 1200 1200 0200 2033 252
SWIFT: CRBAGRAA XXX

EUROBANK

Λογαριασμός: 0026.0207.65.02011749481
IBAN: GR44 0260 2070 0006 5020 1749 481
SWIFT: ERBKGRAA

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λογαριασμός: 5794 1070 28026
IBAN: GR98 0172 7940 0057 9410 7028 026
SWIFT: PIRBGRAA

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Λογαριασμός: 08001416075
IBAN: GR62 0110 0800 0000 0800 1416 075
SWIFT: ETHNGRAA