Λίβανος

6 ημέρες

από € 785

Photo Gallery

Προορισμός: Λίβανος

Τιμή: Από € 785

Διάρκεια: 6 ημέρες

Περίοδος: Χειμώνας, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Φθινόπωρο

Βηρυτός – Μπειτ Ελ Ντιν – Βίβλος – Τζέιτα -Χαρίσσα – Μπαάλμπεκ – Ανζόρ – Κσάρα – Τύρος – Συδώνα – Μαγκντούς 

6ήμερη εκδρομή 

1η Hμέρα :

Άφιξη  στην  Βηρυτό  την αποκαλούμενη   ως «  το  Παρίσι  της  Ανατολής ». Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο  και  τακτοποίηση. Η  Βηρυτός  καταστράφηκε  πολλές  φορές  και  η  θάλασσα  κατάπιε  ένα  τμήμα  της,  μα  κάθε  φορά  εκείνη  αναστήθηκε  πιο  όμορφη,  προσθέτοντας  επάνω  της  νέα στοιχεία  που  της  προσδίδουν  μια  ιδιαίτερη  μαγεία, συνδυάζοντας  Δύση  και  Ανατολή.   Στη συνέχεια έχουμε περίπατο στην Βηρυτό για να γνωρίσουμε και να νιώσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα της πόλης.   Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

2η Hμέρα :

Μετά το πρωινό, γύρω στις 8.00, αναχώρηση για τη Σιδώνα και την Τύρο. Η Σιδώνα ξεχωρίζει για τις όμορφες σκεπαστές αγορές της που οι αψίδες τους στεγάζουν επαγγελματίες που ακόμα ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα.  Γνώρισε πολλούς κατακτητές. Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες και Μαμελούκους και κληρονόμησε από όλους σημαντικά μνημεία. Ένα απ’ αυτά που θα επισκεφθούμε είναι το Κάστρο της Θάλασσας που κείτεται ριζωμένο στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Τελειώνουμε την ξενάγηση μας στην Σιδώνα  με  επίσκεψη  στο  Μουσέιο  των  σαπουνιών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τύρο, μια πόλη που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Ο Ναβουχοδονόσωρ την πολιορκούσε για 13 χρόνια και ο Μέγας Αλέξανδρος την κατέκτησε μετά από πολιορκία 7 μηνών. Σήμερα, η Τύρος διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία από το πλούσιο παρελθόν της. Θα επισκεφθούμε την Ρωμαϊκή πόλη με τους στρωμένους από μωσαϊκό δρόμους της, καθώς επίσης το τεράστιο κενοτάφιο με τάφους από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, το Ρωμαϊκό Στάδιο και το Ιπποδρόμιο που μέχρι και σήμερα διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Αυτά τα υπέροχα μνημεία έκαναν την Ουνέσκο να συμπεριλάβει την Τύρο στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς.  Τελευταίος  σταθμός η Μαγδούσα όπου δεσπόζει το άγαλμα της Παναγίας .  Ξενάγηση  του  χώρου. Γεύμα σε τοπικό  εστιατόριο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

3η Hμέρα :

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Μπάαλμπεκ, “την πόλη των Θεών” και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Ήταν αρχικά μια πόλη με Φοινικικές ρίζες, όμως δεν γνώρισε τη δόξα παρά μόνο με την κατάκτηση της από τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος την εξύψωσε σε Ηλιούπολη.  Οι ναοί του Μπάαλμπεκ χωρίζονται σε τρεις βασικούς λατρευτικούς τόπους. Ο πρώτος είναι του Δία, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αλλά διατηρεί λιγότερο την αρχική του μορφή. Ο δεύτερος είναι αυτός του Βάκχου και είναι το θαύμα των θαυμάτων, αφού διατηρεί ακόμη την αρχική του μορφή. Μια μνημειώδης σκάλα οδηγεί σε μια είσοδο διακοσμημένη με νεράιδες και μυθολογικούς θεούς. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο τρίτος ναός, αυτός της Αφροδίτης, σε κυκλικό σχήμα και αποτελεί ένα κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Λόγω της σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας του Μπάαλμπεκ, η Ουνέσκο το συμπεριέλαβε στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Συνεχίζουμε με ξενάγηση Κσαρά  και  θα  τελειώσουμε  την  σημερινή  ημέρα  με  ξενάγηση  στην Ανζάρ, “η πόλη των Ουμαϊδών”. Τα λείψανα της αρχαίας αυτής πόλης είναι διασκορπισμένα γύρω από το τέμενος του Μπάαλμπεκ και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαϊδών, που κυβερνούσαν την περιοχή τον 7ο και 8ο αιώνα. Η πόλη ανακαλύφθηκε το 1943, θαμμένη στα έλη ανάμεσα στα χόρτα και τις πέτρες. Και η Ανζάρ συγκαταλέγεται στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Γεύμα σε  τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Hμέρα :

Μετά το πρωινό μας , επίσκεψη  στην πόλη της Βυρητού. Πρωτεύουσα του Λιβάνου και καρδία της Μέσης Ανατολής , η Βυρητός ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο όπου , θα θαυμάσουμε μια σπάνια συλλογή από επιτύμβιες στήλες, σαρκοφάγους και διάφορα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα όπως η σαρκοφάγος του Βασιλιά Αχιράμ, πάνω στην οποία βρέθηκε σκαλισμένη  η πρώτη Φοινικική  αλφάβητος. Στην κεντρική σάλα βρίσκεται ένα άγαλμα Αιγυπτιακής τεχνοτροπίας, που ανακαλύφθηκε στη Βίβλο, ενώ γύρω της βρίσκονται πολλά αγαλματένια παιδικά κεφάλια και άλλα αγάλματα που προσφέρονταν ως τάματα στο θεό Ασμούν. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μπέιτ Ελ Ντίν, το παλάτι των Πριγκήπων. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου. Χτίστηκε το 19 ο αιώνα και οι εργασίες του διήρκησαν 30 χρόνια. Πολυάριθμοι επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο έρχονται για να θαυμάσουν τα σιντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, τις υπέροχες μαρμάρινες πύλες του και τις βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

5η Hμέρα :

Μετά  το πρωινό   αρχίζει  η  πρώτη μας ξενάγηση  με επίσκεψη στην  Βίβλο .Η Βίβλος  απλώνεται  στην  θάλασσα και  στην  αγκαλιά  της  κείτονται  τα  ερείπια  μιας Αμοριακής πόλης, σκορπισμένα γύρω από μια Ακρόπολη που γειτονεύει με ένα μεγαλόπρεπο Φοινικικό ναό και Ρωμαϊκές κερκίδες που αντικρίζουν στην αιωνιότητα κομψούς Φοινικικούς τάφους. Η Ουνέσκο κατέταξε τη Βίβλο στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω των εκπληκτικών μνημείων διαφόρων πολιτισμών που κατέκτησαν διαδοχικά τη χώρα σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τζέιτα όπου θα θαυμάσετε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους μοναδικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Τελευταίος σταθμός  η  Χαρίσσα. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε  τοπικό εστιατόριο  μετά το τέλος της ξενάγησης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

6η Hμέρα :

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα.

Ξενοδοχείο Νύχτες Κατ’ άτομο σε δίκλινο Κατ’ άτομο σε μονόκλινο
4* 5 € 785 € 1105
5* 5 € 880 € 1270

                     

                                                                    ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΠΤΗΣΗ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗ ΩΡΕΣ
Αθήνα – Βηρυτός 11:45 – 13:30 Βηρυτός – Αθήνα 08:50 – 10:45

Οι παραπάνω ώρες είναι τοπικές για κάθε χώρα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βηρυτός – Αθήνα με την MiddleEast.
 • 5 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5*.
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός εφόσον είναι 15 άτομα. Με μικρότερη συμμετοχή οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Αγγλόφωνες ή Γαλλόφωνες.
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων €290,00.
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο ( 18,50€/άτομο).
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφονται στα συμπεριλαμβανόμενα.
 • Φιλοδωρήματα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 •  Για όλους τους συμμετέχοντες στις εκδρομές/πακέτα εξωτερικού απαιτείται η κατοχή ισχύοντος Ελληνικού διαβατηρίου νέου τύπου που έχουν εκδοθεί μετά το 2006 στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και όχι νομαρχίες και να έχουν 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία ταξιδιού.
 • Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, φόροι αναχώρησης, η βίζα και τα φιλοδωρήματα.
 • Οι φόροι αεροδρομίων και τα τέλη προσαύξησης καυσίμων μπορεί να αλλάξουν από τις αεροπορικές εταιρείες ανα πάσα στιγμή. Αν θα υπάρξουν αλλαγές θα επιβαρύνουν τους πελάτες.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:17/11 &  24/11/2022

                                                               01/12, 08/12 &  15/12/2022

                                                              

Τι θα δούμε

 • Το κάστρο της θάλασσας
 • Ρωμαίικό στάδιο
 • Ιπποδρόμιο
 • Οι ναοί του Μπάαλμπεκ
 • Εθνικό Μουσείο
 • Ακρόπολη της Βίβλου
 • Φοινικικό ναό

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος